New Moon de Stephenie Meyer



Cartea ne-o prezintă pe Bella înspăimântată de împlinirea vârstei de optsprezece ani, care semnifică un an în plus faţă de vârsta fizică a iubitului ei, Edward. În timpul aniversării organizate pentru ea de către familia Cullen, ea se taie accidental într-o foaie de hârtie şi este atacată de Jasper, fratele lui Edward, ceea ce îl face pe acesta din urmă să se gândească în mod serios asupra pericolului permanent la care o expune. Crezând că aşa este mai bine pentru ea, Edward hotărăşte să se despartă de ea, şi o anunţă că el şi familia lui se vor muta din Forks. Bella insistă să vină cu el, însă Edward îi spune că nu o mai iubeşte. Plecarea lui o aruncă pe Bella într-o depresie şi o suferinţă profundă.
Câteva luni mai târziu, neştiind ce să mai facă pentru a o scoate din starea de depresie, tatăl ei, Charlie ameninţă că o va trimite înapoi la mama ei. Speriată de acest fapt, Bella se hotărăşte să iasă împreună cu colega ei Jessica la film. Cu această ocazie, ea descoperă că poate auzi vocea lui Edward atunci când se află în situaţii primejdioase. Dorind cu disperare să îi audă vocea din nou, Bella decide să se pună cu bună ştiinţă în situaţii riscante. Ea cumpără două motociclete şi i le dă prietenului ei, Jacob, rugându-l să le repare pe amândouă şi apoi să o înveţe să meargă pe una dintre ele. Prietenia lor se dezvoltă din ce în ce mai mult şi Bella reuşeşte să îşi mai revină puţin. Însă nici Jacob nu duce lipsă de secrete - el este vârcolac, duşman natural al vampirilor, care şi-a jurat să protejeze oamenii de „cei reci”. Bella îi află secretul după ce e atacată de vampirul Laurent, fost tovarăş al lui James. Un grup de lupi gigantici o salvează, iar fata descoperă ulterior că şi prietenul ei se numără printre aceştia. Dar problemele nu s-au încheiat o dată cu moartea lui Laurent - pe urmele Bellei se află acum Victoria, iubita lui James, care e decisă să răzbune moartea partenerului ei.
Pentru a auzi din nou vocea lui Edward, Bella sare de pe o stâncă (un sport practicat adesea de tinerii din La Push) şi aproape că se îneacă, dar e salvată la timp de Jacob. In aceeasi seara, Alice, sora lui Edward, se întoarce alarmată în Forks. Ea îi explică Bellei că a avut o viziune cu ea aruncându-se de pe stâncă, şi că a crezut că încearcă să se sinucidă. În vremea aceasta, Edward este informat greşit de către Rosalie, cealaltă soră a sa, că Bella a murit, drept pentru care se îndreaptă spre Italia, cu intenţia de a le cere vampirilor Volturi să îl ucidă. Din fericire, Alice şi Bella reuşesc să îl oprească la timp, însă Volturi cer ca Bella să fie transformată la rândul ei în vampir, ameninţând că în mod contrar o vor ucide pentru a se asigura că secretele lor nu vor fi trădate. Cei trei sunt nevoiţi să promită că Bella va deveni vampir.
La întoarcerea în Forks, Edward îi mărturiseşte Bellei că de fapt nu a încetat niciodată să o iubească şi îi cere iertare, explicând că a crezut că făcea ceea ce era mai bine pentru ea. Bella îl iartă şi îşi exprimă din nou dorinţa de a deveni vampir, însă Edward tot nu este de acord, fiind de părere că el şi familia lui o pot proteja de Volturi. Fata decide să îi roage pe cei din familia Cullen să voteze asupra acestui fapt, şi toţi votează pentru, mai puţin Edward şi Rosalie. Edward însă este de acord ulterior să o transforme chiar el în vampir, dar numai cu condiţia ca ea să se mărite cu el.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Filme Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Cinema